
خواص جو دو سر جو دوسر (یولاف) Oat
جو دوسر (یولاف) Oat
کلیات گیاه شناسی
نام علمی (Avena sativa)
جو دوسر از قدیم الایام توسط مردم ژرمن و اسلاو کشت می شده است. گیاهی است یکساله که ارتفاع آن تا یک متر می رسد. میوه آن خوشه ای و دراز و دارای غلافی دو سر می باشد. جو دو سر، در دو نوع می باشد که به نام بهاره و پاییزه نامیده می شود. این گیاه علوفه خوبی برای حیوانات مخصوصا اسب است. ترکیبات شیمیایی جو دو سر دارای حدود ۷٪ مواد چرب، ۱۴٪ مواد ازته و ۶۰٪ مواد نشاسته ای می باشد. بعلاوه آرسنیک، اسید اگزالیک و ید نیز در آن وجود دارد.
خواص داروئی
جو دو سر از نظر طب قدیم ایران معتدل یعنی نه سرد و نه گرم است. البته عده ای عقیده دارند که این گیاه کمی خشک است.
- جو دو سر طبق تحقیقاتی که جدیدا انجام گفته است در کاهش کلسترول خون اثر معجزه آسایی دارد.
- مقوی اعصاب است.
- ضد عفونی کننده و تقویت کننده بدن می باشد.
- ادرار آور و ملین است و یبوست را برطرف می کند.
- مقوی قلب و خون است.
- تسکین دهنده درد است.
- جوشانده جو دو سر در برطرف کردن و بیماریهای پوستی و اخلاط خونی نیز موثر است.
- برای لاغر شدن هر روز جو دو سر بخورد
- اگزما را درمان می کند.
- برای درمان زخمهایی که دیر خوب می شوند، جو دو سر را دم کرده و با شراب سفید مخلوط کنید و روی این قبیل زخم ها بگذارید.
- این گیاه اثر ضد سرطان دارد. استفاده مداوم، از سرطان جلوگیری می کند.
مضرات:
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است